TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 10. 06. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

Liba Babina

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 27245
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133554.82 km
Kolo: 66274.30 km
Cvičení: 5546 h 33 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Liba Babina

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Tři akce a 12 000 kroků

19. 05. 2013

Akce číslo 1

Na fotbalovém hřišti v Jablunkově se konal 24. ročník fotbalového turnaje horských služeb z Česka, Slovenska a Polska. Setkali se kluci. kteří pomáhají lidem v nouzi v Beskydech. Znají se mezi sebou a v poměrně bezpečném období se setkávají, zahrají fotbálek, pojedí, popijí a hlavně sejdou se v klidu. Na zpestření si pozvali muziku Jackové. Jako doprovod svého muže jsem nemohla chybět.
Ve foťáku došly baterky, musela jsem je zaběhnout na náměstí koupit.A jsou tu první ušlé kroky.

Akce číslo 2

Před dvěma lety se propadl nově budovaný tunel z Mostů u Jablunkova na Slovensko. Včera byl na již dokončeném tunelu Den otevřených dveří s výkladem.Vydala jsem se i tam. Tunel měří 612m a procházeli jsme ho pěšky. Obdivovala jsem um lidí, kteří dovedou takovou nádhernou věc postavit a ještě o tom fundovaně hovořit. Odpovídali na všechny otázky i dost všetečné. Čekali je a nedali se vyvést z míry. Domů jsem jela vlakem po nově postaveném koridoru a v soupravě Elefant. Jízda byla pohodová, drn, drn na kolejích se nekonalo, žádné pištění brzd ve stanici. Souprava nová, čistá. Nádraží máme v Návsí, to je 2km od Jablunkova, ani chvilku jsem nepřemýšlela a absolvovala ten kousek pěšky.

Akce číslo3
Po obědě v nedaleké obci Košařiska se konalo Míchání ovcí. Hospodáři označí své ovečky, přivedou je na sraz a předají bačovi, který je všechny vyvede na celé jaro, léto až do podzimu  na pastvu na horské louky. K tomu hrají lidové muziky z blízkého i vzdálenějšího okolí. Je tam také možno vidět různé řemeslníky. Děti si mohly uplést košíčky, byla  tam i ukázka předení vlny a pletené kopyt, - vlněných ponožek na takovém prkně. Viděla jsem dřevořezbáře, krajkářky, vyšívačky a švadlenky, které šijí polštáře pačvorkovou technikou. A vonělo to dobrým  tam  vynikajícími gorakskými pokrmy. Počínaje chlebem se špyrkami - se škvarky, placky  - bramborák pečený nasucho se smetanou, nebo máslem nebo se škvarky, guláš, koláče. ...
Těžko jsem svodům odolávala, ale odolala.

A tak jsem nenápadně nachodila 12 000 kroků.Byla to nádherná sobota, počasí přálo všem. Zvládla jsem vše v pohodě a súsměvem.  Díky STOBE.


Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

19. 05. 2013 19:19
Libi, to byl teda skvělý výlet :-)
Hned bych se připojila, jen mám obavy, že bych těm lákavým dobrotám neodolala :-)
19. 05. 2013 19:16
Tři akce a všechny na jedničku ! a HLAVNĚ TY jsi JEDNIČKA ! s hvězdičkou ;o)
19. 05. 2013 12:19
nenápadné kroky jsou nejlepší a ty akce musely být prima
19. 05. 2013 11:42
Přiznávám, že horská služba měla raut z domácích paštik, uzeného, škvarků tlačenky a zákusků i koláčů. ˇKvarky byly masité, mňam, závin z jablek, a koupila jsem si Valašský frgál shruškovou náplní. To se pak odolává.
19. 05. 2013 10:16
Nádhera tady číst, jak rozmanitě si každý z nás užíval sobotu. Libuško nádherné - ale ty placky sis upřít přece nemusela - kdo ví, kdy by byly další. ;-)
19. 05. 2013 10:10
To se to chodí, když je kam a jsou krásné akce. To se spojí příjemné s užitečným. Gratuluji Libuško !

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři